Spital Municipal de Urgență la Galați!

Distribuie articolul

 

Grupul consilierilor locali PNL, la inițiativa energică a doamnei dr. Anamaria Hărăbor, lider de grup, cu sprijinul Președintelui Organizației Locale a PNL, Alexandru Șerban, a demarat proiectul de construire a unui Spital Municipal de Urgență la Galați. Etapele preliminare de implementare s-au încheiat deja, căci în martie 2021 s-a solicitat un teren de 10 hectare Primăriei Muncipiului Galați și s-au obținut bani pentru Studiul de Fezabilitate. O echipă de experți, formată din medici specialiști din cadrul Facultății de Medicină a UDJG, a analizat și aprobat Studiul de Fezabilitate, iar pe 29 iunie 2023, prin HCL nr. 348, acesta a primit aprobarea Consiliului Local gălățean.

Spitalul va avea 300 de paturi și va asigura intervenții medicale specifice pentru specializările Medicină internă, Cardiologie, Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie cardiacă, Terapie intensivă adulți și neonatologie. În incinta spitalului vor funcționa un centru de transfuzii și o farmacie, iar spitalul va avea propriul său heliport. Sunt prevăzute un bloc operator cu 5 săli și încă 5 săli de operație distincte, pentru intervenții de tip Chirurgie cardiacă și Cardiologie intervențională.

Remarcabil este faptul că, în regiune – județul Galați și județele limitrofe -, spitalul va oferi servicii medicale unice, la standarde europene, precum: intervenții de chirurgie cardiacă și intervenții de cardio – obstetrică, ceea ce le va permite gravidelor cu patologie cardiacă să nască în siguranță, la Galați.

Pentru cele 300 de milioane de euro necesare pentru construirea spitalului se vor face demersuri pentru obținerea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei așa cum a procedat și administrația Sectorului 6 din București.

„Prin dialog, perseverență și argumente logice se poate găsi calea de comunicare optimă cu conducerea Primăriei Galați, astfel încât proiectul să fie finalizat. Căci bolile și pacienții nu au culoare politică. Și singura lege care trebuie să ne guverneze, în tot ceea ce facem, este grija pentru pacienți” – a declarat dr. Anamaria Hărăbor.

Atunci când există voință politică și interes real pentru cetățeni, pentru menținerea unui grad ridicat de sănătate a populației și pentru tratarea adecvată a pacienților, SE POATE!

100% pentru Galați!

 

Comandat de Partidul Național Liberal, Filiala Jud. Galati.
Realizat de SC Tornada Lighting SRL.
Publicat de Express De Dunăre.
Cod de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240015

Distribuie articolul

You May Also Like