Elevii din Galați, fascinați de Moldova! Profesorii spală vase și gătesc pentru copii

Distribuie articolul

Elevii Școlii Gimnaziale Româno-Britanice din Galați au avut parte de o experiență unică în Republica Moldova. În cadrul unui acord de colaborare cu autoritățile din Florești, elevii și profesorii gălățeni au participat la o tabără de vară la Cuhureștii de Sus, raionul Florești.

Elevii și profesorii au petrecut două zile pline de activități educative și recreative. Au descoperit peisajele pitorești ale Moldovei și au vizitat obiective turistice din municipiul Soroca. Reprezentanții școlii au descris experiența ca fiind una care le-a îmbogățit sufletele.

„Am întâlnit oameni care pun preț pe adevărate valori. Prietenie, căldură, implicare, ospitalitate – acestea au fost sentimentele trăite în cele două zile,” au spus profesorii. Ei au fost profund impresionați de copiii moldoveni, care învață cu o pasiune rar întâlnită, și de profesorii care își asumă cu devotament multiple responsabilități.

În această excursie, profesorii din Galați au descoperit adevărați eroi ai educației. „Am găsit profesori care hrănesc cu adevărat aceste valori, care deși dețin funcții de conducere nu s-au sfiit să spele vase și să pregătească masa copiilor. Am găsit un primar tânăr cu două facultăți absolvite în România care s-a întors în satul lui pentru a contribui la dezvoltarea zonei,” au explicat ei.

Elevii au învățat lecții prețioase despre prietenie și dedicare. Profesorii descriu excursia ca pe un cadou valoros care le-a adăugat ceva special în suflete. „Sunt experiențe pe care le apreciezi nu pentru lux, ci pentru valorile umane descoperite,” spun ei.

La finalul excursiei, unul dintre elevi a declarat entuziasmat: „Dacă stau bine să mă gândesc, eu aș mai merge în Moldova.”


Distribuie articolul

You May Also Like