Doi lideri ai PSD Galați își vor recupera banii împrumutați partidului din subvenția de la bugetul de stat

Distribuie articolul

Sunt bune subvențiile uriașe acordate partidelor politice. Printre altele, îi ajută pe pesediștii gălățeni Dan Nica și Mitică Mărgărit să-și recupereze banii împrumutați partidului. Asta după ce autoritățile au anunțat că subvențiile pot fi folosite după bunul plac al politicienilor.

Recent, aflam că Dan Nica și Mitică Mărgărit „și-au luat țeapă” de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Cei doi lideri ai PSD Galați au împrumutat partidul în timpul campaniei electorale de la europarlamentare și au aflat că nu mai pot recupera banii. Asta din cauza „combinațiilor” făcute de un alt pesedist.

Decizia AEP a fost luată în condițiile în care fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este anchetat într-un dosar penal de fraudă cu banii partidului. În luna septembrie, președintele AEP, Constantin Mitulețu, anunța că „instituția pe care o conduce nu va rambursa sumele cheltuite de PSD în campania electorala pentru alegerile europarlamentare”. În total, era vorba despre trei milioane de lei, bani obținuți din împrumuturile făcute de membrii de partid. Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a contestat decizia, dar hotărârea a rămas definitivă.

Pe lista „țepuiților” din PSD sunt 21 de persoane. Printre acestea sunt deputatul de Galați Mitică Mărgărit, cu un împrumut de 130.000 de lei, și europarlamentarul Dan Nica, cu o gaură de 165.000 de lei. Cea mai mare sumă împrumutată a fost 800.000 de lei și aparține Rovanei Plumb.

Cei mai generoși pesediști în viață pot răsufla ușurați: își vor recupera sumele împrumutate din subvenția pe care partidul o primește de la stat. Anunțul a fost făcut tot de șeful AEP.  Constantin Mitulețu a spus la Radio Europa Liberă că „pot să achite datoriile de campanie electorală. Oportunitatea acestor plăți fiind la dispoziția conducerii partidului, respectiv președintele partidului.”

Este simplu: românii plătesc taxe și impozite mari, iar partidele primesc subvenții uriașe de la buget și cu banii primiți își plătesc datoriile unii altora. Democrația este scumpă rău!


Distribuie articolul

You May Also Like