Practica în străinătate – o provocare acceptată de tot mai mulți studenți de la Dunărea de Jos

Distribuie articolul

Treizeci de tineri s-au gândit, vara asta, să profite la maximum de studenție, învățând lucruri noi și vizitând țări străine, pe perioada vacanței, prin stagii de practică, folosindu-se de programul Erasmus+.

De regulă, pentru practică aplică cei care au mai fost plecați cu acest program, în timpul anului universitar, iar cei mai mulți studenți dornici să trăiască noi experiențe sunt cei din Republica Moldova. Studenții s-au înscris în program, au dat un test de limbă și au fost admiși să învețe meserie fie într-o farmacie, într-un cabinet dentar, într-o agenție de publicitate sau într-o fabrică, într-una din țările din Uniunea Europeană. Prin programul Erasmus + tinerii pot opta pentru o mobilitate de studiu în timpul anului universitar, de un semestru sau chiar două, sau pentru un stagiu de practică pe timpul verii. Condițiile de admitere sunt aceleași: să fie integraliști și să aibă cunoștințe temeinice de engleză sau franceză. Li se asigură bani de cazare, transport și masă.

Iată câteva exemple de tineri dornici să învețe și să trăiască experiențe noi: Ana Mîtcu, studentă în anul II la Jurnalism, a ales să plece în Polonia, pentru un stagiu de practică în marketing și publicitate. Când se va întoarce, în septembrie, va pleca în Insulele Azore (Portugalia), pentru a studia jurnalismul acolo, timp de un semestru.

Olga Revenco este studentă la Medicină și a făcut, anul trecut, timp de cinci luni, practică la o farmacie din Germania. Pentru că i-a plăcut, anul acesta a ales tot Germania:

„Am învățat să prepar creme și soluții, dădeam la mână medicamentele care erau pe rețetă. Anul acesta vreau să stăpânesc mai bine limba, să fac față provocărilor și să apuc să vizitez mai multe”, spune Olga.

Daniel Lovin, student la Facultatea de Economie, specializarea Economia comerțului și turismului a ales vara aceasta Lisabona, unde timp de două luni va participa la un stagiu de practică în domeniul relațiilor internționale. El mai fusese plecat cu Erasmus + în Belgia, pe perioada anului universitar. Studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie, Maria Olaru își va face practica într-un cabinet stomatologic din Italia.

„Sper că acest program mă va ajuta să învăț italiana. Sunt convinsă că voi stăpâni mai bine anumite manopere, voi cunoaște un alt nivel de dezvoltare și de ce nu – tehnici noi de tratament în medicina dentară,” spune Maria.


Distribuie articolul

You May Also Like