Soluție economică pentru cetățenii din Galați – încălzirea electrică în pardoseală

Distribuie articolul

Cetățenii județului Galați au descoperit o metodă de încălzire avantajoasă din punct de vedere economic, iar aceea se numește încălzire electrică în pardoseală, singurul sistem de încălzire mai ieftin ca investiție și consum decât centrala termică pe gaz cu radiatoare. Deși poate pare imposibil, sistemele de încălzire electrice au devenit de-a lungul timpului mult mai ieftine decât gazul. Compania care poate oferi astfel de soluții celor din Galați se numește AMASS și are o experiență de peste 12 ani pe piața soluțiilor economice de încălzire din România. 

Un client AMASS care folosește sisteme de încălzire economice poate ajunge la performanțe de 500-600 ron medie lunară pe timp de iarnă pentru o casă 130-140 mp izolată termic. Cum se explică acest lucru? Datorită celor 5 funcții de economie, funcții ce reduc considerabil consumul este soluția completă oferită de AMASS,  încălzirea electrică în pardoseală.

Iată care este rolul acestor funcții și cum ajută ele la diminuarea consumului:

  • Inerția termică are capacitatea de a reține căldura și a o ceda treptat (exemple de sisteme cu inertie:  sobă versus șemineu sau radiatoare de fontă versus radiatoare de oțel). Datorită acestei funcții, un sistem de încălzire pe acest principiu este mult mai economic.
  • Automatizarea inteligentă,suplimentară, în spatelor programelor termostatelor  este o funcție specială de reducere de consum care stă la baza programelor termostatelor daneze promovate de AMASS.
  • Eficiența energetică – în cazul încălzirii electrice în pardoseală puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), iar acest fapt influențează consumul dar și reduce investiția în panouri fotovoltaice, cele care produc independență energetică.Pe lângă faptul că oferă posibilitatea să fie racordate la sisteme care oferă măcar parțial independență energetică, diminuează investiția.
  • Resursa inepuizabilă – încălzirea electrică în pardoseală folosește, evident, energia electrică, singura formă de energie care se poate produce în multe feluri ecologic și inepuizabil. Pentru aceia care își doresc măcar parțial independeță energetică sau consum redus, un sistem care folosește resursa inepuizabilă energetic este ideal.

De reținut în ceea ce privește eficiența acestui sistem de încălzire este faptul că încălzirea electrică în pardoseală nu aduce economie în consum dacă reședința nu este izolată termic. Pereții, șarpanta, soclul casei, șapele trebuie izolate termic pentru ca toată căldura acumulată să poată fi stocată în anvelopa clădirii și a fi folosită exclusiv în interiorul casei. O casa izolată corect, fără să fie pasivă, are o pierdere de căldură pe verticala încăperii de 1°C la 1 m înălțime, astfel diferența între pardoseală și tavan n-ar trebui să fie mai mare de 3°C.   

Astfel, luând în calcul toți acești factori, casele cu încălzire electrică în pardoseală  AMASS au ajuns la o medie orară de 10-12wh/mp energie consumată în perioada de iarnă pentru o casă izolată termic corect.

Unele din casele din Galați dotate cu sistemele AMASS se regăsesc și în complexul rezidențial Belvedere, dotat și cu materiale inovative de izolație termică marca Stironit, cosntruite în așa fel încât beneficiarii lor să fie posesorii unor reședințe cu consum redus.

Cu ce alte avantaje mai vine la pachet sistemul de încălzire electrică în pardoseală?

Cei care optează pentru încălzire electrică în pardoseală se bucură și de confort termic. Deoarece corpul uman necesită o anumită mișcare a aerului cald pe verticala încăperii, specialiștii au descris astfel o curbă termică ideală pentru corp. În funcție de unde este poziționată sursa de încălzire, plafon, pardoseală, radiator etc, fiecare sursă descrie o mișcare a aerului cald pe verticală, specifică. Curba termică rezultată pentru sistemul de încălzire în pardoseală este aproape perfect suprapusă peste curba termica ideală a corpului omenesc, ceea ce explică de ce ne simțim atât de bine într-o cameră în care avem încălzire în pardoseală, fără răceli și miscare de particule de praf.

Mai mult decât atât, încălzirea în pardoseală nu ocupă spațiu, conferind spațiului eleganță și stil. Întregul sistem este îngropat în șapă, permițând o decorare elegantă a încăperilor, mai ales cele cu suprafețe vitrate mari.

Sistemele de încălzire electrică în pardoseală sunt cele mai sănătoase, deoarece reglează leucocitele și limfocitele și coboară adrenalina, stresul. Nu se creează curenți de aer, astfel nu există diferențe de temperatură, ceea ce înseamnă o mișcare diminuată a prafului. Este eliminată și senzația de aer uscat data de sistemele bazate pe radiatoare, fiind recomandat medical persoanelor alergice la praf.

Avantajele nu vin doar prin intermediul sistemului, ci și prin al firmei AMASS. AMASS este firma cu o experiență considerabilă, care oferă astfel de soluții de încălzire pentru case din Galați, dar și pentru altfel de construcții, asigurând o garanție de 25 de ani pentru produsele sale, singurele produse fabricate exclusiv în Danemarca.

Astfel, sistemul de încălzire în pardoseală este ideal pentru casele și construcțiile din Galați care își doresc o alegere desteapta cu consum redus, investiție mică, siguranță, confort și mai ales posibilitatea de independență energetică măcar parțial.

Acum, în sfârșit, ca și în celelalte țări europene, legislația din România începand cu 2018-2019 permite consumatorilor casnici să inducă vara surplusul de kwh produși de panouri fotovoltaice în rețeaua publică și iarna să fie compensați. În plus, este declanșat și programul Casa Verde care sponsorizează investiția în panouri fotovoltaice. Astfel, alegerea sistemului dumneavoastră de încălzire ia în calcul sistemele de încălzire care să vă permită, măcar parțial,  independență energetică cu un cost de investiție diminuat, obținut din coborârea necesarului de kw pentru casa dumneavoastră.

Cei care își doresc sisteme de încălzire conectate la progres și economie de consum cu creșterea calității vieții în propriul cămin, pot apela cu încredere la AMASS, firma cu experiență considerabilă în domeniu!

(P)


Distribuie articolul

You May Also Like