Calomobilul eolian, prin centrul Galațiului

Distribuie articolul

În timp ce Mioveniul se mândrește cu un Duster transformat în papa-mobil și amenință că din 2021 va curenta piața cu Loganul electric iar craiovenii testează deja în Germania noul SUV Ford pe care îl vor produce de anul viitor, începem să contăm și noi pe piață.

Recent a fost văzut pe străzile Galațiului un nou prototip pe patru roți. Paparazzii l-au surprins în timp ce rula în zona centrală, mai exact pe strada Mihai Bravu, în apropierea Bibliotecii V. A. Urechia. Prototipul se remarcă în primul rând prin amplasarea pe capotă a unei eoliene mici, cu un generator magnet permanent, eoliană ce dezvoltă cel mult 300 de W și care intrigă prin faptul că îi lipsește tripla protecție cu frână electronică și hidraulică. Alături de ea, tot la nivelul capotei, se află și un panou solar fotovoltaic cu celule siliconice monocristaline, ce poate dezvolta până la 100 de W.

De altfel, faptul că e un proiect eco-friendly e subliniat și de culoarea verde a caroseriei cât și de materialele reciclabile și biodegradabile din care este construit. Inovativ este și parbrizul detașabil la nivel inferior, alături de îmbinările cu dop de plastic ce securizează celofanul cu care este învelită capota.

Proiectul este sprijinit compania americană Mars Incorporated, prin marca de mâncare pentru câini produsă la nivel mondial – Pedigree. Un alt actor implicat pe prototip este compania locală Alternative Pure Energy – Energie fără facturi, companie al cărei logo poate fi văzut în laterala vehiculului, sub marca internațională Pedigree.

Extrem de importantă este și legătura cu tradiția românească, ce se face prin tricolorul legat de eoliană sau lampa albastră, pe bază de gaz, amplasată pe capotă, acolo unde mașinile cu regim special țin de obicei girofarul.

Tot din respect față de tradiție, constructorul a decis să amplaseze, în partea din față a vehiculului, un cal.  


Distribuie articolul

You May Also Like