Solicitările pentru șomajul tehnic, primite începând de astăzi

Distribuie articolul

Solicitările pentru șomajul tehnic pot fi depuse începând de miercuri, 1 aprilie. Autoritățile centrale anunță că cererile se trimit online și se fac pentru perioada 16-30 martie.

Solicitările vor fi procesate în termen de cel mult 15 zile pentru persoanele care au contracte individuale de muncă și în cel mult 10 zile pentru salariații care lucrează în alte forme contractuale. Angajatorii au termen trei zile de la primirea banilor să îi vireze către angajaţi.

Șomajul tehnic poate fi solicitat pentru angajații cu contracte individuale de muncă înregistrate în REVISAL și care au fost suspendate pe perioada crizei. Angajatorii transmit Agențiilor Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) documentele necesare pentru obținerea fondurilor de la stat în vederea acoperirii salariilor/veniturilor angajaților lor care se află în șomaj tehnic. Fiecare AJOFM are o adresă de email dedicată pentru preluarea documentelor: numelejudet@anofm.gov.ro. Documentele necesare pentru acordarea ajutorului de la stat sunt cerere, declarație pe proprie răspundere și lista cu angajații care intră în șomaj tehnic.

Salariații care intră în șomaj tehnic primesc 75% din câştigul salarial. Guvernul alocă aceste sume brute pentru a putea asigura angajaţii că îşi păstrează continuitatea la nivelul contribuţiilor pe care le plătesc la stat. Angajatorii au obligaţia să facă plăţile după primirea banilor. Este vorba despre plăţile către angajaţi, dar și despre contribuţiile către bugetul de stat. Astfel, oamenii au continuitate în contractele lor de muncă.


Distribuie articolul

You May Also Like