Cadrele medicale din Galați vor fi cazate la hotel pe cheltuiala autorităților

Distribuie articolul

Cadrele medicale din Galați vor sta la hotel, iar cheltuielile vor fi acoperite de autoritățile locale. Este vorba despre asistentele medicale și medicii care lucrează în spitalele care primesc bolnavi de coronavirus. Cazarea la hotel se face la cererea persoanelor care nu vor să meargă acasă la finalul turei, pentru a nu risca să-și îmbolnăvească familia.

Conducerea Consiliului Județean Galați a anunțat că a decis să plătească pentru cazarea cadrelor medicale la un hotel din oraș. În ședința de astăzi a instituției, consilierii sunt chemați să aprobe un proiect care vizează alocarea sumei de 500.000 de lei. Pentru început, vor fi închiriate 40 de camere de hotel pentru cadrele medicale care au solicitat acest lucru.

„Protejarea personalului medical este prioritatea nr. 1 a momentului. Vom aloca fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a asigura spaţii de cazare personalului medical aflat în linia întâi de luptă cu noul coronavirus. Trebuie să-i sprijinim cu tot ceea ce putem, să le fim alături şi să-i protejăm pe ei şi pe familiile lor. De aceea, pentru mâine am convocat o şedintă extraordinară pentru a aloca banii necesari închirierii acestor spaţii de cazare. S-au identificat deja mai multe camere de hotel care pot fi oferite personalului medical, astfel încâţ să putem asigura cele mai bune condiţii eroilor din aceste zile”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Spații de cazare pentru medici va pune la dispoziție și Primăria Galați. Municipalitatea a anunțat că, la început, oferă 67 de camere la hoteluri din oraș pentru cadrele medicale de la Spitalul pentru Copii, Spitalul de Psihiatrie și Maternitatea Buna Vestire. Primăria va achita serviciile hoteliere de cazare, iar măsura este luată pentru protejarea specialiștilor și prevenirea răspândirii noului coronavirus, au declarat reprezentanții municipalității.

Și agenții economici din Galați s-au alăturat demersului. Combinatul Siderurgic Liberty, cel mai mare angajator din județul Galați, pune la dispoziția cadrelor medicale mai multe spații de cazare pe care le deține în oraș.


Distribuie articolul

You May Also Like