Societatea civilă are cuvântul: cursuri de vorbit în public

Distribuie articolul

15 reprezentanți provenind din ONG-uri gălățene au ocazia să învețe gratuit să vorbească în public în perioada imediat următoare în cadrul unui proiect ce-și propune să răspundă la o întrebare aparent simplă: ”Ce face Europa pentru mine?”.

Cursul de public speaking se va derula în perioada 2 februarie 2019 – 6 aprilie 2019, câte o sesiune de 3 ore/săptămână. Cei care doresc să participe trebuie să aibă între 16 – 45 de ani și să fie voluntari în cadrul unei organizații neguvernamentale gălățene. Înscrierile se fac până pe data de 28 ianuarie 2019, fiind necesare următoarele documente: copie după C.I, contractul de voluntariat, CV și scrisoare de intenție, la adresa de e-mail: martaiozefina.bencze@gmail.com. Voluntarii selectați vor fi anunțați prin e-mail pe data de 30 ianuarie 2019.

Cursul va fi susținut de Marta-Iozefina Bencze, vicepreședinte al Departamentului de Imagine, Comunicare, Relații cu Mass-Media și Purtătoarea de cuvânt a Biroului Politic Local PNL Galați, formatoare, activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și directoare a unei organizații neguvernamentale.

Pentru a prezenta mai bine activitatea UE și impactul pe care îl are în viața fiecărui cetățean european, Parlamentul European a lansat recent, în parteneriat cu Comisia Europeană, un portal interactiv, în mai multe limbi, care răspunde la întrebarea „Ce face Europa pentru mine?” (What-Europe-Does-For-Me.eu).

Legat de alegerile europarlamentare, reprezentanții PE susțin că există două mari tendințe ce ridică semne de îngrijorare: prezența scăzută la vot și sentimentele negative față de UE. La ultimele alegeri europarlamentare din România prezența a fost de doar 32,44%, iar în rândul tinerilor a fost de aproximativ 20%.

”Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? sunt o parte din întrebările la care beneficiarii vor răspunde în cadrul conferinței „Ce face Europa pentru mine?”, care va avea loc în aprilie 2019”, susține Marta-Iozefina Bencze.

La finele cursului, beneficiarii vor susține în cadrul conferinței „Ce face Europa pentru mine?”, un discurs public, ce va reprezenta examenul final. Fiecare beneficiar al cursului primește după absolvire Certificat de participare și Supliment descriptiv.


Distribuie articolul

You May Also Like