Socialiștii inventează posturi noi pentru propria clientelă

Distribuie articolul

Ultima năzdrăvănie ce urmează a fi pusă în mișcare peste câteva zile are ca semnatar nimeni altul decât starostele Pucky, el primind cel mai probabil sarcină pe linie de partid pentru a rezolva situația unui fiu sărman al unei ex-deputate de Galați.

Lucreția Roșca, fost parlamentar PSD de Galați preț de trei mandate, în intervalul 2008-2020, nu se poate lăuda cu cine știe ce realizări, de vreme ce în ultimii patru ani a avut doar 12 intervenții în plen, mai exact a deschis gura de trei ori pe an. Acum nu mi-e clar dacă pentru atât au votat-o gălățenii de trei ori consecutiv sau pentru unele proiecte legislative la care domnia sa susține că a lucrat.

Habar n-am cum a ajutat Galațiul și pe gălățeni de exemplu Proiectul de Lege pentru aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de taurine din rasele Bălţata Românească, Brună şi Sura de Stepă ori Proiectul de Lege privind aprobarea Programului de susţinere a activităţii de reproducţie în sectorul de creştere a bubalinelor.

Și mai avem: Proiect de Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea stânelor montane sau Proiect de Lege pentru declararea zilei de 30 octombrie ca „Ziua pacientului cu arsuri” și ultima pe listă, cu voia dumneavoastră: Legea recunoştinţei între generaţii.

Bun. Celebra de-acum vorbă la socialiști rămâne pe frontispiciu și în acest caz: Atât s-a putut!

Ei, pentru așa performanțe, doamna în cauză n-a mai ajuns iar în Parlament. Că n-au mai vrut-o unii sau că și-a dorit să parcheze o vreme pe motiv că și-a făcut suma, greu de stabilit.

Acum, Lucreția Roșca s-a apucat cu seriozitate, de ce credeți? În ce excelează socialiștii cel mai tare? Combinații, sforării sau mă rog, un lobby așa, mai neaoș.

Post de santinelă pentru fiul ploii…

Matei Sergiu Roșca, fiul ex-deputatei PSD a fost mare manager la Complexul Stejarul din Pădurea Gârboavele, acolo unde socialiștii mai aruncau cu parale pe câte-o chermeză. Asta, vreme de un deceniu, între 2010-2020. Din 2017 îl găsim și la Complexul Muzeal de Științele Naturii, fiind probabil un mare pasionat de Discovery sau Animal Planet.

Evident, din biografia sa sumară nu putea lipsi un post de consilier în Senatul României, asta așa ca să dea galeș la CV.

Dar mămuca, așa cum e în starea firii, s-a concentrat un țâr și probabil a făcut cărțile pentru încă o treabă, bineînțeles bugetară.

Subiectul este Zona Liberă Galați, care mai mult de o chestie nu o putem numi.

O regie autonomă ce trăiește în proporție de 90% din arenda pe terenurile deținute, bașca o diferență de 10% din taxe de operare pontoane ori închirieri de hale sau dane.

Matei Sergiu Roșca, președintele Consiliului de Administrație la Zona Liberă va fi trecut pe postul de director general. Actualului șef al Regiei, Romeo Marin i s-a pregătit un post nou nouț, nemaivăzut până acum în organigrama Zonei Libere, și anume aceea de director executiv.

Ecuația e simplă. Romeo Marin și-a făcut viața ușoară și probabil interesantă după ce, conform declarației sale de interese, în doar opt ani, în intervalul 2011-2019, împreună cu soția a achiziționat două apartamente în Galați, o casă tot în municipiu, un alt apartament în București și… bonus, un garaj.

 La sufertaș, nu vorbim decât de un depozit bancar de vreo 360 000 lei la Banca Transilvania. Omul și-a cam făcut suma, iar acum poate trece pe un loc inferior, lăsând loc altcuiva să prospere.

Matei Sergiu Roșca va trece pe postul lui Romeo Marin și va fi retribuit cu o sumă anuală de aproximativ 107 000 lei.

Un fleac,  o sforărie socialistă, o sinecură pentru beizadeaua unei foste deputate ce avea aplecări spre Bălțata Românească, și un post nou-nouț scos din burtă de Pucky, cu evidentă dedicație.

Rămâne să vedem care va fi reacția consilierilor locali peste câteva zile…


Distribuie articolul

You May Also Like