Biletul clasic dispare. De la 1 aprilie, la Transurb se folosește biletul temporar de călătorie

Distribuie articolul


Primăria Galați anunță că, începând cu 1 aprilie, în transportul public în comun se schimbă principiul de tarifare. Astfel, se trece de la taxarea pe călătorie la taxarea orară în privința legitimațiilor de călătorie, bilete și abonament).


Concret, fiecare călător va avea obligația de a-și valida biletul sau cardul de abonament ori de câte urcă într-un mijloc de transport. Noutatea este introducerea biletului temporar de călătorie valabil timp de 60 de minute, care va trebui de asemenea validat la urcarea în fiecare mijloc de transport folosit.

„Avantajul acestui sistem constă în faptul că gălățenii pot circula timp de o oră cu același bilet, folosind oricâte mijloace de transport le sunt necesare pentru a ajunge la destinația dorită. Mai mult, dacă se întâmplă ca o persoană să urce într-un mijloc de transport la minutul 59 de valabilitate a biletului, aceasta își putea încheia călătoria cu acel mijloc de transport”, au anunțat reprezentanții Primăriei.


Biletul va putea fi procurat și de la automate (TVM) sau prin intermediul aplicației Transport Galați, generând un QR Code, ce va fi validat la urcarea în mijlocul de transport. Costul unui bilet valabil 60 de minute este de 2 lei.

Foto: antidotul. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns