Slabe speranțe ca luni să se ridice restricțiile în municipiul Galați

Distribuie articolul

Ultima incidență pentru municipiul reședință de județ dată publicității de autorități este de 3,59 de persoane infectate la mia de locuitori.

Trebuie menționat că municipiul Galați a încheiat anul 2020 cu o incidență de 3,82 la mia de locuitori iar în cea de-a doua zi a noului an se ajunsese la 3.

Cele trei zile de dinaintea Bobotezei au însemnat ieșirea din zona roșie, Galațiul având 2,65 pe 3 ianuarie, 2,46 în 4 ianuarie și 2,54 în 5 ianuarie. Lucrurile s-au schimbat iarăși în rău începând cu 6 ianuarie cu o incidență de 3,62 și ne tot aflăm în zona acestui procent. Problema ar fi că deja am început să contabilizăm infectările din perioada Crăciunului iar curând vine și perioada aferentă Anului Nou.

Duminică va veni iarăși rândul Galațiului să fie evaluat, expirând cele 14 zile de restricții. Se poate observa o scădere certă a cazurilor dar mai mult ca sigur nu va fi suficientă pentru ridicarea restricțiilor. Șansele ca duminică Galațiul să aibă o incidență mai mică sau egală cu 3 sunt minime, dar nu imposibile.

O altă problemă ce-ar putea apărea ar fi modificarea temperaturii aerului încă de la acest sfârșit de săptămână. Este știut faptul că temperaturile mai scăzute pot genera un număr mai mare de cazuri.

Prefectul Județului Galați, Eugen Hristache ne-a declarat astăzi că de la începutul situației pandemice au fost efectuate 78047 teste, 16893 persoane au fost depistate pozitiv iar 15007 dintre acestea s-au vindecat. 454 de persoane au pierdut lupta cu acest virus.

De asemenea, Eugen Hristache a mai spus că până acum, 1439 de persoane, cadre medicale s-au vaccinat.


Distribuie articolul

You May Also Like