LIBERTY Galați anunță că în trimestrul 2 are cele mai bune rezultate din 2008 și până în prezent

Distribuie articolul


Reprezentanții LIBERTY Galați anunță că în trimestrul 2 a înregistrat cele mai bune rezultate din 2008 și până în prezent. Creșterea câștigului de la un trimestru la altul este de peste 60%, spun cei de la combinatul siderurgic.


Câștigul a fost calculat conform indicelui EBITDA (câștigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) și reprezintă cel mai bun rezultat din ultimii 13 ani.


„Compania a raportat rezultate excelente pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2021, cu o cifră de afaceri de 2,4 miliarde RON (492 milioane EUR) și EBITDA de 412 milioane RON (84 milioane EUR), în creștere cu 37% și respectiv 61% față de rezultatele bune din trimestrul încheiat la 31 martie 2021. Combinatul este în prezent în curs de creștere a producției către nivelul de 3 milioane de tone anual, de la aproximativ 2 milioane în 2020 și a livrat către clienți 566.000 de tone în T2, cu 7% mai mult decât în primul trimestru”, au anunțat reprezentanții LIBERTY Galați prin intermediul unui comunicat de presă.


Rezultatele peste așteptări îi ajută pe cei de la combinatul LIBERTY să crească producția și să facă pași suplimentari în cadrul proiectelor de transformare Greensteel până în 2030.


„Echipa de la Galați a livrat din nou rezultate, construite pornind de la un început de an foarte bun, pentru ca acum să obțină o altă serie de rezultate-record. Am așteptări din partea echipei: să crească și mai mult producția și să contribuie la eforturile către atingerea obiectivelor GREENSTEEL și a adevăratei neutralități de carbon. În ultimele săptămâni – cât am fost la Galați și la București – m-am bucurat să lucrez împreună cu echipa și cu partenerii noștri, pentru a dezvolta strategia de transformare care va fi în centrul viziunii noastre globale GREENSTEEL”, a spus Sanjeev Gupta, președinte executiv al LIBERTY Steel Group.


Combinatul își propune să atingă obiectivul „neutralitatea de carbon” până în anul 2030.

Foto’ viata-libera.ro


Distribuie articolul

You May Also Like