Site-urile instituțiilor pe vreme de pandemie

Distribuie articolul

Teoretic, această perioadă de două luni cauzată de instituirea stării de urgență, a fost pentru unele instituții fără o încărcare sufocantă. Publicul nu prea a avut acces, informațiile s-au dat mai mult telefonic sau prin intermediul poștei electronice. Nu contestă nimeni faptul că în cele două luni pandemice au fost și activități birocratice însă nivelul acestora a fost modest comparativ cu alte perioade.

Am aruncat o privite pe site-urile instituțiilor gălățene, în special ale unităților deconcentrate ale statului și, în ansamblu, am găsit aceiași stare de nepăsare față de cetățean în privința informării.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă o simplă informare de genul… cum ne ferim de Coronavirus. La Direcția Județeană pentru Agricultură sălășluiesc informații legatul de Programul Tomata 2020 și stârpirea ambroziei. Mai este amintit și parteneriatul între producătorii locali și Universitatea Dunărea de Jos. Mai nimic despre problemele grave despre seceta agricolă, eventuale programe de despăgubiri sau cum să urnim irigațiile.

La Direcția de Sănătate Publică site-ul este lăsat de izbeliște. Directorul Liliana Moise ne precizează restricțiile de activitate, sunt prezentate cei 11 admiși pentru încadrare pe perioadă determinată de 6 luni și mai vedem nu știu ce program din 2016. Aiuristic.

Finanțele sunt în felul lor…interesante. O listă cu interioare telefonice, calendarul întâlnirilor cu operatorii economici și o sistare de mediere de prin ianuarie.

Sanitar-veterinarii au o sinteză de activitate din 16-23 decembrie și o broșură cu… furaje sănătoase pentru animale. În rest…pace !

Cel mai abramburistic site îl găsim la Casa Județeană de Pensii. Parcă totul e pe dos! Pe un fundal de un albastru marin, scris cu nuanțe de mov, săracii pensionari trebuie să dea mai întâi pe la oftalmolog și apoi să intre pe respectivul site. Mai mult decât atât, motorul de căutare este unul complex, făcut parcă în ciuda pensionarilor.

Avem și exemple pozitive. Institutul Județean de Statistică este bine structurat, cu datele cât de cât la zi. Și la Inspectoratul Județean Școlar lucrurile sunt ok. Planuri județene de intervenție educațională, Evaluarea elevilor de clasa VIII, Bacalaureat 2020, comunicate, informări, noutăți, recomandări pentru examenele de grad etc. Și despre Registrul Auto Român putem spune că se prezintă destul de actualizat, cu recentul istoric de daune, valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITM și ale conducătorilor de ateliere auto.

O categorie aparte o reprezintă instituțiile care au ales să comunice cu cetățenii prin intermediul paginilor de socializare. Două exemple fericite de comunicare și mai ales intercomunicare sunt Direcția Silvică și Garda de Mediu.

Concluzionând, încă mai este timp ca aceste pagini să fie puse la punct, actualizate la zi, ușurând practic munca funcționarilor. Șefii acestor instituții ar trebui să realizeze că un site performant înseamnă de cele mai multe ori mai puțină aglomerație la ghișeele de relații cu publicul.


Distribuie articolul

You May Also Like