Ca nuca-n perete: în timp ce la Primăria Galați se lansează proiectul e-ticketing, șoferii de pe autobuze se pregătesc de grevă

Distribuie articolul

Nici vremea și nici vremurile nu-s bune pentru gălățeni. Miercuri, la Primăria Galați este lansat cel mai frumos și cel mai modern sistem de e-ticketing din țară. Nu se știe dacă va folosi cetățenilor în condițiile în care angajații Transurb anunță că vor să pună cruce și colivă peste societatea de transport public.

Știrea zilei este că se coace de o grevă de avertisment în transportul public din Galați. Anunțul a venit de la Sindicatul Șoferilor Liberi din Transurb. Sindicaliștii au anunțat că vineri, 10 mai, între orele 12.00 și 14.00, vor opri lucrul. Toate autobuzele, troleibuze și tramvaiele vor staționa la capăt de linie, iar cele pe care greva le prinde pe parcurs vor duce cursa la capăt și apoi vor staționa. Pe durata grevei vor fi operate doar cursele convenție, anunță sindicaliștii.

Oamenii solicită conducerii companiei de transport și autorităților locale salarii mai mari, condiții mai bune de muncă și investiții în parcul auto. În ceea ce privește veniturile, sindicaliștii vor o creştere medie a salariului cu 400 lei de angajat și majorarea voucherelor de vacanţă de la 1.200 de lei la 1.450 de lei. În replică, șefii Transurb spun că salariile nu pot fi majorate cu procentul solicitat de sindicaliști deoarece societatea care în 2018 a avut o pierdere de peste 13 milioane de lei își propune ca anul acesta să fie pe profit. În plus, în prezent sunt în desfășurare mai multe licitații pentru achiziționarea de mijloace de transport noi. Trei mari companii din Germania și Tucia se bat pe contractul pus la bătaie de Transurb pentru 40 de autobuze de tipul Euro 6, iar până pe 20 mai Primăria așteaptă oferte pentru 20 de minibuze moderne.

Departe de lumea dezlănțuită, miercuri, în sediul Primăriei Galați are loc lansarea proiectului „Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galaţi”. Pe scurt, e-ticketing. În cadrul conferinței, este făcută o prezentare practică a sistemului și sunt testate  echipamentele.

Edilii promit că sistemul e-ticketing de la Galați va fi unul dintre cele mai moderne din România. Acesta va avea automate de eliberarea a tichetelor, ceea ce va elimina vânzarea de bilete de către șoferi. Totodată, în stații vor fi montate automate pentru bilete, abonamente și carduri electronice de călătorie. Echipele de control vor fi dotate cu cititoare speciale pentru documentele de călătorie care vor comunica în timp real cu sistemul, pentru a identifica documentele validate. În stațiile de transport public vor fi amplasate panouri electronice de informare a călătorilor pe sistem LED. De asemenea, vor fi instalate în mijloacele de transport numărătoare de pasageri. Dacă ar fi și autobuze…


Distribuie articolul

You May Also Like