EDITORIAL/ Legea 115 din 2015 privind alegerile locale, o mare mizerie!

Distribuie articolul

Când ai bannere, n-ai afișe, când ai pliante, n-ai voie cu caravana. Când faci ziar nu te întâlnești cu electoratul. Și tot așa. O lună ai ciorba de potroace și după aia vine tochitura. Vrei o masă completă? N-ai voie. Că așa au vrut cei ce domneau prin 2015. Idioți fără patalama.

Iar ca situația să fie imposibilă de-a binelea, în Legea 115 privind organizarea alegerilor locale, la art 79 alin. 4, stupoare totală.

Pe un panou de afișaj electoral ai voie doar cu un singur afiș de căciulă. Ce dacă ai patru buletine de vot la alegeri. Doar unul de panou se promovează. Unii sunt cerberi și vor să respecte legea împotriva logicii. Alții au lăsat totul la liber dar plouă cu sesizări.

La Galați, în municipiu, Pucky a făcut panouri de afișaj fără să se zgârcească. Cred că au loc și partidele din Bulgaria dacă vor să facă alegeri. A încălcat Legea 115? Bineînțeles! Pentru că poate…

În rural e așa mai cu articulări. Unde merge, la Frumușița de exemplu, și-au pus ăia afișe din toate pozițiile. In altă parte, nu și nu. Unul și atât. Că e lege. La Bălăbănești, cine pune unul în plus s-a fript. Sar ăilalți cu gura de zici că le-ai furat găina din bătătură.

Iar ca idioțenia să fie magică, pentru alegerile parlamentare din decembrie, Legea 282 prevede la același articol și alineat că ai voie cu două afișe pe panou. Adică două buletine de vot (Camera Deputaților și Senat), două afișe pe panou de căciulă. Mai logic!

Se dau adevărate lupte între cei din BEC-uri, BEJ și candidați cu argumente pro și contra. Chiar dacă evidența e clară pentru toată lumea, idioțenia Legii persistă!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns