Fără furturi de material lemnos în pădurile gălățene

Distribuie articolul

Suprafața totală de fond forestier din județul Galați este de 36 734 hectare – aproximativ 8 % din totalul suprafeței, o suprafață modestă având în vedere că suntem într-o zonă de stepă cu un sol preponderent agricol.

 Directorul Direcției Silvice Galați Valentin Hahuie ne-a declarat că până în momentul de față, pe teritoriul județului nu au fost semnalate cazuri de furt din fondul forestier al statului cu excepția unui caz singular, la Buciumeni, unde un pădurar a fost depistat cu o cantitate de masă lemnoasă mai veche (cioturi). În acest caz s-au întocmit acte de contravenție, situația urmând a se tranșa la nivelul unei instanțe judecătorești.

Nu sunt alte probleme deosebite cu suprafața forestieră a județului cu excepția secetei prelungite care afectează în special arborii tineri.

„Cu cei bătrâni nu e nicio problemă pentru că, în sol, la o adâncime mai mare de jumătate de metru există ceva umiditate. Arborii după cum bine se știe sunt niște magazii de carbon. Ei au în compoziție carbon în proporție de aproximativ 70-80 %, în funcție de specie și sunt eliberatori de oxigen, de care avem atâta nevoie. ”, a afirmat directorul Direcției Silvice Galați, Valentin Hahuie.

 În altă ordine de idei, în privința reîmpăduririlor, trebuie ținut cont că regenerarea este de două tipuri, naturală și artificială. Această din urmă categorie care reprezintă împădurirea propriu zisă este de câțiva ani în atenția autorităților locale sau de specialitate, fiind aproape anual demarate acțiuni de plantare la nivelul județului.


Distribuie articolul

You May Also Like