Serviciul cu care Primăria Galați bate mari orașe din țară

Distribuie articolul

Obișnuiți să ne raportăm mai mult în minus față de marile metropole românești, iată că avem un serviciu cu care depășim orașe precum Iași, Timișoara și chiar Cluj-Napoca: cel poștal. Pentru care plătim mai mult decât fiecare dintre orașele enumerate mai sus.

Primăria Galați dorește să achiziționeze, fără licitație, „servicii poștale și de curierat pentru asigurarea expedierii corespondenței Primăriei Municipiului Galați”, pentru care este dispusă să achite 1,36 milioane de lei fără TVA, timp de un an.

Conform caietului de sarcini, se estimează că vor fi trimise 180.000 de scrisori în municipiu, alte 35.000 recomandate în țară și 25.000 nerecomandate, la care se adaugă vreo 500 internaționale. În total, sub 230.000 de trimiteri/an.

Pentru un număr estimat mult mai mare, de 660.000 trimiteri/anual, Primăria Iași a încheiat anul trecut un contract pentru trei ani, în valoare de 3,7 milioane de lei, ceea ce înseamnă că față de noi vor plăti în 12 luni cu aproape jumătate de milion de lei mai puțin pentru servicii de trei ori mai numeroase.

Nici Cluj-Napoca nu a reușit să ajungă la nivelul nostru, achitând 4,36 milioane de lei pentru un contract de patru ani, respectiv sub 1,1 milioane de lei anual.

Vestea șoc vine însă din Timișoara: 105.000 lei (adică 0,1 milioane) pentru 12 luni de servicii poștale. Probabil nu știau că în partea de sud-est a țării se poate mai mult, mult mai mult.


Distribuie articolul

You May Also Like