Guvernul a decis: la petrecerile private organizate în interior vor putea participa până la 200 de persoane

Distribuie articolul


Guvernul a anunțat miercuri că la petrecerile private, organizate în interior, vor putea participa până la 200 de persoane dacă sunt vaccinate, trecute prin boală sau au un test negativ. Tot miercuri, autoritățile au decis să crească numărul de spectatori de la meciul din optimile Campionatului European de Fotbal.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și a modificat regulile de organizare a petrecerilor de la nunți și botezuri. În documentul asumat de Guvern scrie că se permite „creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană”.


La exterior nu este impusă nicio limită:

„Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, mai scrie în document.


Totodată, autoritățile au decis să crească numărul de spectatori de la meciul organizat la București din optimile Campionatului European de Fotbal.


„Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”, au stabilit autoritățile.

Foto:observator


Distribuie articolul

You May Also Like