Percheziții de amploare și un prejudiciu uriaș într-un dosar de evaziune fiscală

Distribuie articolul

Sute de percheziții au loc joi, 21 martie, în București și în 19 județe. Printre județele vizate de acțiunea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu este și Brăila. Este vorba despre o operațiune demarată într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii susțin că două firme fantomă cu sediul în județul Giurgiu au furnizat facturi fictive privind bunuri sau servicii către 150 de societăți comerciale. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani.

„…polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală. Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor”, au anunțat reprezentanții Poliției.

La finalul perchezițiilor 103 persoane vor fi conduse la audieri. De asemenea, polițiștii ridică de la domiciliile și sediile verificate documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci.


Distribuie articolul

You May Also Like