Serie de șapte cutremure, în apropierea zonei Galați-Brăila

Distribuie articolul

Un val de cutremure a fost înregistrat dimineață(miercuri, 6 februarie) de aparatele Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. De data aceasta, epicentrul seismelor nu a fost în zona seismică Vrancea, ci în Marea Neagră. Este vorba despre șapte cutremure de suprafață, produse în apropierea graniței maritime dintre România și Bulgaria.

Seria de seisme s-a produs într-un interval de două ore, între 5.45 și 7.46, la o adâncime de doar 5 kilometri. Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, aproape toate cutremurele din seria menționată au avut peste 3 grade pe scara Richter. Cel mai mic a avut 2,9 grade iar cel mai mare a ajuns la 3,7 grade pe scara Richter.

Deși s-au produs în apropierea României, cutremurele nu au fost simțite în Dobrogea și sudul Moldovei, regiuni aflate pe alte microplăci tectonice, grupate în zona seismică Vrancea. Doar cutremurele de mare magnitudine din Marea Neagră pot pune în mișcare microplăcile pe care este așezată zona Galați-Brăila, spun specialiștii.


Distribuie articolul

You May Also Like