Tânărul care a provocat incidentul de la mall-ul din Brăila nu vrea în libertate. Avocatul său ar putea solicita o expertiză psihiatrică

Distribuie articolul

Tânărul care a provocat incidentul de la mall-ul din Brăila este uituc, are suflet bun și câteodată consumă alcool, bate oameni cu ranga, îi înjunghie și îi calcă intenționat cu mașina. Este concluzia la care au ajuns cei care au ascultat declarația făcută de avocatul lui Marius Parfenie. Avocatul Daniel Prunău a anunțat că tânărul regretă fapta deși nu își aduce aminte mai multe episoade din incidentul pe care l-a provocat duminică.

Practic, individul nu își aduce aminte câteva fragmente din povestea care a durat șapte minute, potrivit celor trei apeluri la 112. În câteva minute, el  a înjunghiat un bărbat, a furat o mașină, a lovit cu intenție două persoane pe șoseaua de centură a orașului Brăila și, la final, a intrat într-un grup de oameni, încercând să forțeze intrarea în Promenada Mall. Din cauza confuziei de care suferă atacatorul, în acest caz ar putea fi solicitată o expertiză psihiatrică. Până atunci, apărătorul lui Parfenie a anunțat că nu va depune contestație la măsura privind arestul preventiv pronunțată luni de Tribunalul Brăila.

„Este destul de confuz cu privire la ce s-a întâmplat. Nu îşi aduce aminte anumite episoade, chiar regretă. Mi-a dat permisiunea să discut cu presa şi să spun că regretă ce s-a întâmplat. Consumase destul de mult alcool şi pe fondul consumului a luat aşa o hotărâre nesăbuită, dar destul de neprecis în afirmaţii vizavi de cele săvârşite. În opinia mea expertiza medico-legală pshiatrică este absolut necesară. (…) Am discutat cu dumnealui şi dacă Tribunalul va dispune arestare preventivă nu vom formula contestaţie. Probabil că la ora asta este mai bine pentru dumnealui să rămână în stare de detenţie. Familia se teme, a fost ameninţată şi este destul de speriată de consecinţe”, a spus avocatul Daniel Prunău, luni, înainte de aflarea deciziei Tribunalului.

Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor calificat și tâlhărie calificată și luni, 12 noiembrie, Tribunalul Brăila l-a trimis în arest preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, uitucul cu suflet bun este recidivist. Anul trecut, individul a avut o condamnare pentru violențe, dar judecătorul a decis să nu-l trimită după gratii. În urmă cu circa doi ani, împreună cu tatăl său, el a bătut o persoană cu o rangă, însă instanța a fost îngăduitoare și a dispus măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like