Cu 1 milion de euro, Primăria își mută birocrația în spațiul virtual

Distribuie articolul

De la finalul acestui an, cel puțin o parte dintre documentele depuse de contribuabili la Primăria Galați va fi digitalizată și urmărită în permanență de funcționarii instituției. Nu se știe deocamdată ce tip de acte este vizat, dacă vor avea și deponenții acces la sistemul de urmărire. Se știe în schimb cât va costa totul: aproape un milion de euro.

Primarul Ionuț Pucheanu s-a arătat extrem de încântat de transformarea care ar urma să se producă în propria instituție.

”O să reușim ca transferul acesta de hârtii de la un birou la celălalt să nu se mai facă pe suportul obișnuit, și anume coala de hârtie, ci sub forma unor documente electronice într-o formă de intranet. Vom vedea astfel în timp real unde este documentul, la cine a ajuns și de cât timp stă acolo iar timpul de așteptare al cetățenilor va fi cu mult scurtat”, susține Pucheanu.

Obiectivul general al proiectului este optimizarea proceselor și creșterea eficienței serviciilor publice ale Primăriei Municipiului Galați prin implementarea unui sistem informatic de management integrat cu funcții de e-administrație și e-guvernare.

Conform reprezentanților administrației, nu va fi o adresă de internetă special dedicată iar documentele vor putea fi depuse într-o secțiune specială de pe site-ul primăriei. Cât privește domeniile vizate și cum va putea fi ținut deponentul la curent cu mersul hârtiilor, răspunsurile ar putea veni abia la sfârșitul anului, în momentul în care ar deveni operațional proiectul.

”Nu se știe încă exact ce tip de documete vor putea fi procesate electronic, promit un răspuns la finalul acestui an. Cred că va putea și deponentul să vadă, depinde cum va fi dezvoltată aplicația. Nu știu exact cum va fi setată aplicația, e posibil ca partea de administrație să poată vedea mai mult”, a declarat Cristian Ochiu, director executiv în cadrul Primăriei Galați.

Valoarea totală a proiectului, finanțat din fonduri europene, este de 4.437.897,21 lei din care finanțare nerambursabilă 3.731.172,60 lei. Totul ar trebui să fie finalizat și operațional cel târziu în data de 11 decembrie 2019.


Distribuie articolul

You May Also Like