Senatorul George Stângă: „Guvernul PNL ia măsuri de susținere financiară pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă”

Distribuie articolul

Guvernul condus de Ludovic Orban va sprijini firmele care își redeschid activitatea după relaxarea măsurilor luate din cauza epidemiei. Senatorul gălățean George Stângă a anunțat pe Facebook care sunt intențiile cabinetului liberal. În prezent, statul plătește șomajul tehnic, dar pregătește o serie de măsuri care să încurajeze repornirea economiei.

George Stângă a spus că după ce va trece perioada stării de urgență, şomajul tehnic va fi susţinut de statul român pe o perioadă cuprinsă între două săptămâni şi o lună. Liderul liberal a explicat că s-a luat decizia de a plăti şomajul tehnic din bugetul fondului de şomaj pentru a-i ajuta pe cei vizați să stea acasă şi să nu se expună pericolului infectării.

„Acest plan al Guvernului reprezintă o gură de aer pentru angajații care se află în această situație! Și vorbim de peste 1 milion de români care se află în șomaj tehnic. Mai exact, conform Ministerului Muncii, la data de 29 aprilie figurează 1.027.117 de români în șomaj tehnic și 270.819 români care și-au pierdut locul de muncă”, a declarat George Stângă.

Liderul liberalilor gălățeni a mai spus că șomajul tehnic va fi înlocuit cu o altă formă de sprijin. Este vorba despre susţinerea unei părţi din salariul celor reangajaţi.

„Cum va funcționa acest lucru: pe măsură ce va fi depășit vârful epidemiei şi încep să repornească activităţile economice, intenţia Guvernului PNL este de a înlocui această formă de sprijin cu o măsură activă prin intermediul căreia să poată fi suportat parţial din bugetul fondului de şomaj, salariul persoanei care a fost în şomaj tehnic şi care este reangajată de compania în care şi-a desfăşurat activitatea. Însă, o decizie va fi anunțată de Guvern”, a precizat George Stângă.

Totodată, Guvernul PNL ia măsuri de susținere financiară și pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă, după relaxarea măsurilor de restricție. Cabinetul PNL va analiza mai multe variante și va adopta un act normativ.


Distribuie articolul

You May Also Like