Județul Galați este centru regional pentru depistarea virusului COVID-19. Alte aparate vor ajunge în curând în spitalele gălățene

Distribuie articolul

Județul Galați este centru regional pentru depistarea virusului COVID-19. În prezent în spitalele din orașul Galați sunt trei aparate care pot depista prezența virusului în organismul persoanelor testate, dar în perioada următoare vor fi achiziționate și alte echipamente. Cele trei aparate care funcționează deja se află la Spitalul Județean, la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul de Copii.

Primul a fost achiziționat de Consiliul Județean Galați, al doilea a fost donat de mai multe companii private din oraș, iar al treilea a fost cumpărat de Primărie cu bani de la bugetul local. Cele trei aparate face peste o sută de teste pe zi, dar folosite la capacitate maximă pot ajunge la aproximativ 400 de teste.

Un alt aparat Real Time PCR urmează să ajungă la Spitalul Județean Galați fiind achiziționat de Ministerul Sănătății. Tot Ministerul Sănătății a trimis la Galați un aparat care a intrat în dotarea Spitalului de Boli Infecțioase. Acesta este incomplet (nu are linie de testare), iar Consiliul Județean va plăti sumele necesare cumpărării componentelor necesare.

Bani de la bugetul județean au fost alocați și pentru un aparat de testare aflat la Spitalul Municipal din Tg.Bujor.
Începând de săptămâna trecută Spitalul de Urgență pentru Copii Sf.Ioan din Galați are un aparat care poate depista infecția cu virusul COVID-19 prin analiza anticorpilor.

Acesta a costat 150.000 de lei și a fost cumpărat de Primăria Galați. Reprezentanții municipalității anunță că au cumpărat și un aparat Real Time PCR care va ajunge la Galați peste câteva săptămâni.


Distribuie articolul

You May Also Like