De frica încălzirii globale, crucea de gheață care va fi sfințită de Bobotează a fost realizată într-un depozit frigorific!

Distribuie articolul

Arhiepiscopia Dunării de Jos face pregătiri de Bobotează într-un laborator de fabricat gheață. Deoarece temperaturile de afară sunt pozitive, organizatorii ceremoniilor de pe 6 ianuarie au fost nevoiți să construiască tradiționala cruce de gheață într-un laborator al unei societăți comerciale. Ca să fie siguri că nu rămân fără obiectul de decor, cei de la depozitul frigorific au realizat două cruci. Ambele au înălțimea de un metru și jumătate, sunt ținute la minus 20 de grade Celsius și vor fi scoase din depozit sâmbătă, de Bobotează.

„Crucea de gheață este ținută în această cameră frigorifică la o temperatură de minus 18, minus 20 de grade. Avem niște matrițe speciale în care turnăm apa, apoi o lăsăm să înghețe timp de 12 ore. Noi facem două, să avem o rezervă în cazul în care crapă sau se sparge. Trebuie să fim pregătiți, putem face chiar mai multe. În ziua de Bobotează le scoatem și le ducem pe Faleza Dunării”, a explicat Ionela Negru, angajata societății comerciale care a construit crucile de gheață.

Conform tradiției, de Bobotează, crucea de gheață va sta lângă butoaiele cu apa care va fi sfințită de preoți. La finalul slujbei de sfințire a apelor în Dunăre va ajunge o cruce de lemn, mai mică și mai ușoară decât cea de gheață. Crucea de lemn va fi aruncată în apă de IPS Casian și va fi adusă la mal de unul dintre înotătorii care vor participa la ritual.


Distribuie articolul

You May Also Like