Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean se modernizează. O stație de monitorizare centralizată a fost montată în interior

Distribuie articolul

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați are stație de monitorizare centralizată. Este vorba despre un aparat modern care a fost achiziționat printr-un program al Băncii Mondiale, desfășurat cu contribuția Guvernului României. Noua stație a fost montată la spitalul gălățean și dublează capacitatea de monitorizare a pacienților în stare gravă, internați pe secția COVID-19.

Stația cumpărată de Banca Mondială nu înlocuiește sistemul folosit până în prezent și fiecare pacient este în continuare urmărit de asistente cu ajutorul monitorului de lângă pat.

„Este o stație de monitorizare centralizată. Caracteristica acestei stații este că dublează practic activitatea de monitorizare a pacienților internați pe secția COVID-19. Nu înlocuiește monitorizarea pacienților, fiecare pacient care este internat la ATI, Secția Covid, are propria monitorizare. Adică are monitor care este supravegheat de asistenta dinăuntru. O dublarea acestei monitorizări are loc prin această stație centralizată”, a declarat Mihaela Anghel, medic specialist ATI.

Stația de monitorizare centralizată are șase monitoare care oferă informații în timp real despre situația pacienților. Astfel arată orice tulburare de ritm, măsoară tensiunea arterială, temperatura și saturația periferică a oxigenului, acesta din urmă fiind un indicator foarte important în cazul pacienților cu  insuficiență respiratorie.

„Particularitatea este că înglobează șase monitoare. Fiecare monitor ne ajută să putem supraveghea în timp real un traseu EKG, acest traseu poate arăta orice tulburarea de ritm care poate apărea, iar noi, din exterior, putem anunța, interveni și lua decizii de a stopa acea tulburare de ritm.  Ce este particular este că noi, din exterior, avem posibilitatea de a porni și a măsura tensiunea arterială în timp real. Cel mai important parametru pe care noi îl monitorizăm la pacientul cu insuficiență respiratorie în cadrul bolii COVID este saturația periferică a oxigenului. De asemenea, doi senzori de temperatură, care ne ajută să monitorizăm în timp real temperatura pacientului. Este un instrument extrem de util care are multe beneficii”, a precizat  Mihaela Anghel.

Secția de terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid 19 are șapte paturi. Capacitatea de primire a secției se va dubla luna viitoare după ce la Spitalul Județean vor ajunge cele nouă ventilatoare mecanice portabile comandate de Consiliul Județean Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like