Alcoolemie record

Distribuie articolul

Un bărbat din Galați a fost depistat de jandarmi în timp ce conducea un autoturism, sub influența alcoolului. Bărbatul avea permisul de conducere suspendat tot pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Aseară, la ora 21:50, echipajul de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secției 3 Poliție Galați a observat pe strada Oțelarilor un autoturism care se deplasa sinuos, accelera și frâna brusc. Jandarmi au oprit imediat autoturismul, iar în momentul în care i-au solicitat conducătorului auto să coboare din vehicul au observat că acesta a reușit cu greu să iasă din mașină și nu își putea ține echilibrul.

Jandarmii au solicitat prezența unui echipaj de poliție rutieră, iar la testarea cu aparatul #etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 2,06 mg alcool pur în aerul respirat. Bărbatul, în vârstă de 46 ani, a fost condus la Spitalul de Urgență Galați pentru prelevarea de probe biologice”, informează Jandarmeria Galați.

Din verificările efectuate de jandarmi și din declarațiile martorilor a rezultat că autoturismul se deplasa de pe strada Victor Vâlcovici, iar în momentul în care a ajuns pe strada Oțelarilor, bărbatul l-a urcat pe bordură și era să lovească trei pietoni. Ulterior, acesta a coborât la un magazin din zonă, de unde și-a cumpărat o sticlă de votcă. După ce și-a cumpărat sticla de băutură s-a urcat la volan, iar după aproximativ un minut a fost oprit de jandarmi.

„Bărbatul nu și-a justificat comportamentul și motivul pentru care s-a urcat băut la volan. Tot verificările au arătat faptul că bărbatul avea permisul de conducere suspendat pentru conducerea sub influența alcoolului”, mai precizează Jandarmeria.

După prelevarea de probe biologice, jandarmii l-au condus la sediul Poliției Rutiere, unde i-au întocmit actele de sesizare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Cercetările sunt continuate de Poliție Rutieră Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like