Cazul gălățenilor lăsați fără servicii de îngrijire la domiciliu, în atenția ministrului Sănătății

Distribuie articolul

Câteva sute de mii de gălățeni, din partea de nord a județului, nu beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, deși conform legii au acest drept. Cazul a fost adus în atenția ministrului Sănătății.

Pacienții asigurați prin serviciul public de sănătate pot beneficia, conform reglementărilor în vigoare, de o perioadă de până la 90 de zile de îngrijiri la domiciliu. Serviciul este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate și este important mai ales pentru suferinzii de boli cronice, cei netransportabili sau care necesită recuperare postoperatorie obligatorie.

”În prezent, în mai multe localități din nordul județului Galați și în municipiul Tecuci aceste servicii există doar la nivel declarativ, pacienții aflându-se în imposibilitatea de a accesa serviciile de îngrijire la domiciliu din cauza lipsei operatorilor medicali aflați în relație contractuală cu CJAS, conform raportului CJAS Galați pe anul 2018”, susține senatorul liberal George Stângă.

Acesta i-a trimis o interpelare Sorinei Pintea, ministrul Sănătății, prin care solicită să i se transmită ce măsuri vor fi luate pentru remedierea situației.

În prezent trei firme ce furnizau servicii medicale în zonă sunt anchetate, fiind acuzate că ar fi încasat ilegal 1,4 milioane de lei, fără a presta servicii medicale.


Distribuie articolul

You May Also Like