Comisiile din Senat au aprobat certificatul verde pentru angajații de la stat. Află AICI categoriile afectate

Distribuie articolul


Comisiile Senatului au aprobat marți seara introducerea certificatului verde pentru angajații de la stat. Dacă va fi aprobat și în plen, documentul va fi obligatoriu în aproape toate instituțiile din România.


Dispozițiile se aplică autorităților, instituțiilor publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan

. Printre domeniile incluse în proiect sunt educația, sănătatea, dar și Parlamentul. Prevederile nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.
Angajații care nu respectă prevederile legale pot fi suspendați timp de 30 de zile și ulterior pot fi concediați, potrivit proiectului.

Documentul este supus aprobării în plenul Senatului miercuri.
Proiectul este susținut de senatorii PNL, UDMR si USR, în timp ce reprezentanții AUR și PSD se opun.


Potrivit proiectului aprobat de comisiile Senatului, va fi afectat personalul din toate unităţile sanitare, publice şi private, din toate unităţile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și unitățile subordonate, din Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unitățile subordonate, din unitățile de asistenţă medicală profilactică şi curativă, din laboratoarele de analize medicale, publice şi private care activează ca furnizori de servicii medicale, inclusiv de specialitate, de dispozitive medicale și de medicamente, din centrele de asistență sociale, din sistemul de învățământ preuniversitar și superior, din autoritățile, instituțiile publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan, din Camera Deputaților și Senat, plus persoanele care ocupă funcții publice sau de demnitate publică, precum și toate categoriile de personal care își desfășoară activitatea în cadrul respectivelor entități.


Distribuie articolul

You May Also Like