Se întâmplă prin vecini: salariații Spitalului Județean Brăila nu au voie să poarte bijuterii în timpul serviciului

Distribuie articolul

Salariații Spitalului Județean de Urgență Brăila trebuie să renunțe la bijuterii atunci când vin la serviciu. Asta potrivit regulamentului de ordine interioară care interzice bijuteriile de orice tip la locul de muncă. Conducerea unității recunoaște că nu toți angajații respectă această regulă și anunță că va introduce în regulament o serie de sancțiuni.

Regulamentul de ordine interioară de la Spitalul Județean de Urgență Brăila prevede, printre altele, că angajații nu au voie să poarte bijuterii în timpul serviciului. Deși regulamentul este în vigoare de mai mulți ani, nu toată lumea respectă regula, ceea ce crește riscul apariției unor infecții.

„Bijuteriile sunt o sursă de infecție, mai ales în sectoarele cu risc, la Secția de Terapie Intensivă, de exemplu. De aceea, bijuteriile sunt interzise prin regulament, salariații nu au voie cu bijuterii în timpul serviciului. Este un regulament mai vechi care se aplica și nu prea. Se ține cont de chestia asta la secțiile cu risc, medicii și asistentele nu poartă bijuterii, au părul acoperit, poartă în permanență uniformă, nu au voie cu unghii lungi sau cu ojă”, a declarat directorul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu.

Deoarece regulamentul de ordine interioară nu este respectat, conducerea spitalului și-a propus să instituie o serie de sancțiuni. De asemenea, la cel mai mare spital din Brăila ar putea fi introduse noi uniforme în culori diferite, în funcție de ocupația celor care le poartă.

„Am decis să insistăm asupra regulamentului, ne gândim chiar să modificăm regulamentul deoarece în prezent nu există sancțiuni pentru cei care îl încalcă. Acum încercăm cu vorba bună, vorbim cu angajații și încercăm să-i convingem să nu mai poarte bijuterii. Nu am avut reclamații de la pacienți pe tema asta dar vrem să evităm orice problemă. Ne gândim să schimbăm mai multe lucruri, de exemplu să introducem echipamentul în culori diferite în funcție de categoria profesională, ca să știe pacientul cu cine vorbește”, a explicat Delia Râșnoveanu.

Spitalul Județean Brăila are aproximativ 2.100 de angajați dar prevederile regulamentului în ceea ce privește bijuteriile și unghiile lungi nu se aplică decât personalului medical.


Distribuie articolul

You May Also Like