Pistolari, iubitori de artă. Polițiștii gălățeni au ridicat numeroase obiecte de artă și arme în urma unor percheziții

Distribuie articolul

Picturi, icoane, medalii, dar și pistoale și articole pirotehnice ilegale. Asta au descoperit polițiștii gălățeni în urma perchezițiilor desfășurate joi, 22 februarie, în județul Galați. Ei au făcut verificări la domiciliul a opt persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 74 ani, din municipiul Galați și din comunele Măstăcani, Băleni și Fârțănești. În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri fără documente de proveniență. Pe listă sunt, de-a valma, obiecte de artă, arme și țigări de contrabandă.

„În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri culturale și anume,  trei picturi pe pânză, o icoană pe lemn, monede și medalii aniversare, certificate de autenticitate pentru monede, tacâmuri din metal alb, posibil argint, o baionetă militară. Pentru aceste bunuri persoana percheziționată nu a putut prezenta documente de proveniență.Totodată polițiștii au identificat 46 pachete țigări netimbrate, 13 articole pirotehnice de diferite mărci, din clasa a II-a, un pistol confecționat artizanal ce pare a folosi muniție letală de calibrul 22RL și un pistol de autoapărare cu proiectil de cauciuc, deținut legal, cu care în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, s-ar fi tras în mai multe rânduri asupra unor specii de păsări”, se arată în comunicatul IPJ Galați.

Bunurile mai sus menționate au fost ridicate în vederea stabilirii cu exactitate a provenienței lor. În acest caz, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă neletală fără drept, braconaj, operațiuni efectuate cu articole pirotehnice și contrabandă.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like