Județul Galați deține peste 400 de mii de hectare de fond cinegetic

Distribuie articolul

Direcția Silvică Galați a anunțat că este în curs de actualizare a bazei de date cu lista contractelor de gestionare a fondurilor de vânătoare încheiate de către filiale AJVPS Galați.
Majoritatea contractelor sunt încheiate din 2011 și, mare parte dintre ele, expiră la mijlocul acestui an, potrivit datelor prezentate până la acest moment.

La nivel teritorial, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi – AJVPS deține 36 de contracte de gestionare a fondurilor cinegetice pe raza comunelor gălățene. Alte șase contracte sunt încheiate direct prin Direcția Silvică pentru terenuri situate în Hanul Conache, Liești, Barcea, Ghidigeni, Cerțești, Adam și Suceveni, în suprafață de 70190 hectare și încă un contract încheiat cu Asociația ”Valea Neagră” pentru o suprafață de 6276 hectare, în comuna Nămoloasa.

Fondul cinegetic, pentru care sunt încheiate contracte de gestionare în județul Galați, se întinde pe o suprafață totală de 418312 hectare de teren, situate în 44 de localități din județ, printre care și municipiul Galați. Conform informațiilor publice aflate în baza de date a instituției județene, contractele sunt încheiate în perioada iunie – august 2011, pentru 10 ani iar din toamnă aceste contracte expiră, dacă nu sunt negociate și încheiate acte adiționale la aceste contracte.

Dacă în alte județe fondurile cinegetice sunt gestionate de mai multe organizații și asociații de vânători și pescari, activitățile destinate vânătorii, la nivelul județului Galați, sunt gestionate doar de o singură organizație de profil, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi care deține 36 de fonduri de vânătoare.


Distribuie articolul

You May Also Like