Se înmulțesc spațiile de carantină din Galați

Distribuie articolul

Crește numărul spațiilor de carantină din Galați. Până în prezent, autoritățile au amenajat în oraș patru centre pentru persoanele care vin din zonele afectate de coronavirus. În paralel, sunt căutate alte locuri, atât în oraș, cât și în județ, care ar putea fi folosite pentru izolarea oamenilor.

În orașul Galați sunt patru locuri diferite care pot adăposti aproximativ o sută de persoane. Inițial a fost un singur centru, la Liceul de Marină, dar la acela s-a renunțat deoarece nu a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Galați. Ulterior, autoritățile au amenajat patru centre, însă adresa acestora nu a fost dezvăluită. De asemenea, în aceste zile, toate instituțiile trebuie să prezinte o situație cu spațiile care ar putea fi folosite în cazul amplificării crizei.

La Consiliul Județean Galați, miercuri, se desfășoară o ședință extraordinară pe această temă. Consilierii sunt chemați să aprobe alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru situații urgente legate de cazurile de coronavirus. Banii vor fi folosiți la solicitarea Comitetului de Situații de Urgență, sub îndrumarea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, dacă situația o va impune. De asemenea, Consiliul Județean va pregăti două spații de cazare cu aproximativ 20 de paturi, pentru persoanele care se întorc din zonele lovite de coronavirus.

Conform procedurii, în centrele de carantină secrete vor fi transportate persoanele care vin din zonele afectate de coronavirus. Acestea vor sta izolate timp de 14 zile. În momentul de față în centrele organizate de autorități se află 4 persoane care au venit recent din Italia.


Distribuie articolul

You May Also Like