Secția de cardiologie de la Spitalul de Urgență, modernizată

Distribuie articolul

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Apostol Andrei” Galaţi va avea o nouă secție de cardiologie, fiind lansată ieri procedura de licitație pentru proiectarea și execuția ei.


Bugetul alocat este de 1,4 milioane de lei iar execuția lucrărilor ar trebui să se încadreze în termenul de 2 luni.
În ianuarie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei secţii de cardiologie intervenţională, proiect în valoare totală de 8,3 milioane de lei, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.


În noua secție se vor putea monta stenturi, se vor putea realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi se vor efectua coronarografii. Există deja o parte din aparatură și s-au obţinut avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii.


Secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la etajul întâi al clădirii în care funcţionează Ambulatoriul de Specialitate. Peste 80% din suma alocată proiectului va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale (sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic, laringoscop cu trusă de intubare) și mobilier (paturi, noptiere, birouri, mese, scaune, dulapuri).


Ofertele pentru amenajarea secției pot fi depuse până pe 25 martie.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns