Pericol de inundații în Galați. Mai multe cursuri de apă sunt vizate de avertizări ale specialiștilor

Distribuie articolul

Este pericol de inundații în județul Galați. Ploile torențiale din ultima perioadă au provocat creșteri de debite ale unor râuri și pârâuri din mai multe părți ale țării. Printre cursurile de apă monitorizate cu atenție de autorități sunt Bârlad, Siret și Prut din județul Galați. În plus, în cazul celor trei râuri este pericol de inundații și pe afluenți.

Specialiștii au instituit o atenționare de tipul cod galben de inundații valabilă până joi, la miezul nopții, și una de tipul cod portocaliu de inundații în vigoare tot până joi, la prânz. Specialiștii atrag atenția că fenomenele se pot produce oricând, în mai multe zone ale țării, inclusiv în județul Galați.

Este vorba despre „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare”, anunță reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Avertizarea  de inundații ar putea fi prelungită deoarece meteorologii anunță că în următoarele zile va ploua în aproape toată țara.


Distribuie articolul

You May Also Like