Se înmulțesc incendiile de vegetație

Distribuie articolul

Zilele trecute, echipaje ale Gărzii de Intervenție din Ivești și Berești au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetație din apropierea comunelor Ivești, Cavadinești și Berești Meria – sat Balintești.


În prima locație, la Ivești focul amenința chiar o gospodărie a unor săteni. După mai bine de o oră de luptă cu focul, incendiul de vegetație a fost stins. Focul deschis a fost cauza incendiului iar 3 hectare de mărăciniș au fost pârjolite.


Un incendiu asemănător s-a produs și la Cavadinești, in nord-estul județului, acolo unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenţie din orașul Bereşti au stins un incendiu de vegetație după mai bine de 3 ore. 10 hectare de grâu şi alte 10 ha de vegetaţie uscată de pe un teren viran au ars in totalitate.


Fără a se odihni prea mult după efortul depus, cei de la Berești au fost solicitați imediat în localitatea Balinteşti, unde focul a cuprins o pădure de salcâmi.
Aici paguba a fost ceva mai mare pentru că incendiul a distrus câțiva stupi cu albine.
Mai bine de 4 hectare de vegetaţie uscată şi pădurea de salcâmi afectată pe aceeaşi suprafaţă au fost pârjolite și în acest incendiu.
Aici, se pare că focul a fost declanșat intenționat, dar in cauză sunt încă cercetări.


Cei de la Garda de Intervenție ne-au declarat că in aceasta perioadă de secetă prelungită folosirea focului in spații deschise este absolut interzisă, indiferent de situație sau tipul de plantație pe care se efectuează arderea diverselor deșeuri vegetale.


Distribuie articolul

You May Also Like