Amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Distribuie articolul

Razie de amploare a instituțiilor guvernamentale cu atribuții de control, la Galați. Au fost verificați zeci de agenți economici și sute de persoane dacă respectă măsurile de protecție sanitară și distanțare socială, impuse începând cu 1 august. S-au dat peste 100 de amenzi.

„În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Galați, structurile teritoriale M.A.I. din județul Galați, alături de reprezentanți ai I.T.M., D.S.P., A.N.P.C., A.N.S.V.A., au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte ale structurilor menționate au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare.

În urma controalelor au fost verificate 244 de societăți comerciale. Au fost aplicate 104 sancțiuni, cea mai mare parte dintre acestea referindu-se la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau la participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 24605 lei”, transmite Prefectura Județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like