Scurgerile de subiecte de la BAC, la ordinea zilei!

Distribuie articolul

Incidentele de scurgere a subiectelor de la examenul de Bacalaureat se repetă. De data aceasta, subiectele de la proba la alegere în funcție de profil au apărut pe internet la scurt timp după începerea examenului. Subiectele la Geografie au fost publicate de stirileprotv.ro

La proba de astăzi, subiectele au fost făcute publice înainte de ora 12.00, moment în care majoritatea absolvenților de liceu predau lucrările și ies din sălile de examen. Conform documentelor publicate de sursa citată, centrul de examen ar fi din județul Arad, cu numărul 332.

Apelul Ministerului Educației la responsabilitate, făcut luni de instituție către profesori, directori, elevi și presă, de a nu publica subiectele înainte de terminarea probelor, reluat de ministra Ligia Deca și în conferința de presă de ieri, nu a avut efect.

Luni, la prima probă scrisă, subiectele la Limba și literatura română s-au scurs din cel puțin două centre de examen, unul din Gorj și altul din Sălaj, la scurt timp de la primirea subiectelor de către elevi. Marți, subiectele de la Matematică tehnologic Bacalaureat s-au scurs pe internet în timpul probei, fotografiate într-o sală de examen. Inspectoratul Școlar Județean Constanța spune că subiectele nu sunt din județ.

Ministerul Educației a anunțat anchete în ambele cazuri flagrante de scurgere a subiectelor, reiterând apelul la responsabilitate și cerând să nu mai publice subiectele înainte de terminarea examenelor.

Iată subiectele de la BAC 2024 Geografie, publicate de Știrileprotv.ro:

 


Distribuie articolul

You May Also Like