Restanțe mari la plata orelor remediale

Distribuie articolul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în trei judeţe orele remediale nu s-au plătit în totalitate iar în celelalte plățile s-au efectuat doar parţial, din cauza procesului greoi de validare a raportărilor.

„Au rămas doar trei judeţe în această situaţie. Nu s-a rezolvat plata integrală a cadrelor didactice în toate celelalte judeţe, dar sunt trei care sunt în această situaţie, în care nu s-a plătit nimic. De ce? Pentru că avem un management mai puţin performant, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că orele remediale pentru învăţământul primar şi gimnazial se plătesc din fonduri europene. Trebuie respectate nişte reguli europene, care impun o raportare triplă. Această raportare triplă trebuie verificată de cei care dau ‘bun de plată’. Atunci când pentru acelaşi număr de ore ai o raportare într-un fel, o raportare în alt fel şi o raportare în alt fel, ai nevoie de timp pentru a vedea care este adevărul. Pentru că ai trei variante. Ce validezi? Acest lucru este la originea unui proces foarte greu, care determină întârzieri”, a declarat ministrul Educaţiei.

Galațiul este unul dintre județele unde plata a fost făcută parțial, ultima tranșă de bani fiind aferentă lunii martie.

Într-un județ cum este Galațiul, cu rezultate foarte bune – locul 2 la nivel național la Bacalaureat și 3, la Evaluarea Națională- asemenea întârzieri de drepturi bănești către cadrele didactice sunt impardonabile, în contextul în care nici măriri salariale n-au fost aprobate în acest an.


Distribuie articolul

You May Also Like