Școala în siguranță rămâne o enigmă!

Distribuie articolul

Festival pe rețelele de socializare legat de oportunitatea de vaccinare. Cu părinți nemulțumiți, cu profesori la fel de nemulțumiți, cu nelipsiții atârnători ce-și dau cu părerea chiar dacă n-au nici o legătură directă și cu autorități ce încă bâjbâie.


Profesorii, învățătorii, educatorii dar și cadrele nedidactice sunt, cum e moda la români …”cu curul în două luntri”. Observația ar fi că persoanele trecute de o anumită vârstă sau care se apropie de pensionare sunt mai sceptice și cum le stă în fire nu au neapărat o deschidere față de ce e nou.

Vaccinul nu a fost niciodată obligatoriu, spun ei, sau mă rog o parte dintre aceștia ca să nu generalizăm. Poate nu a fost, cu excepția nou născuților, unde în fiecare an, sau mai rar, copiii se vaccinează obligatoriu. Bun, trecem peste. Mulți, chiar foarte mulți spun ca au fost infectați, au avut o formă ușoară și nu mai e cazul de vaccin. Aiurea. Alții, epidemiologi de serviciu, au intrat în posesia prospectului vaccinului și au început a face analiză pe text. Alți duși. Asta în timp ce pe mai multe rețele de socializare, discipoli de-ai Șoșoaicei transpiră distribuind mizerii cu ce se poate întâmpla dacă ne vaccinăm.


Rămâne de analizat dacă profesorii puteau avea obligativitatea la vaccinare, având în vedere că și în rândul părinților există temeri privind posibile infectări ale minorilor ce apoi pot fi propagate. Și cadrele didactice se întreabă, pe bună dreptate, cum poate fi eliminată contaminarea ce poate veni din rândul elevilor.


Acum, cu acest vaccin, cât de bun, cât de eficient este, rămâne să ne spună specialiștii, care în mod curios nu au făcut-o până acum. Să afirme fără echivoc dacă este indicată vaccinarea profesorilor, a elevilor, de la ce vârste etc. Și eventual fără comentatorii de serviciu politico-epidemiologi.


Altfel, mergem la școală pe 8 februarie cum spune ministrul Câmpeanu și ne trezim cu o infectare masivă ce va genera iarăși închiderea școlilor după o lună sau două.


Mai avem o categorie, a comentatorilor alintați, bineînțeles din ambele părți. Profesorii spun că nu sunt singura categorie profesională ce trebuie vaccinată, și pe undeva au dreptate, dar chestia cu „capra vecinului” îmi ca dă cu virgulă în sensul că nu ține loc de justificare. Iar, la părinți chestii de genul…”m-am săturat să fac lecții cu copiii”, sau „nu am cu cine-i lăsa!”. Pe aceștia aș fi vrut să-i prindă perioada războiului sau a foametei din 1946-1947.

Oricine, oricând și de oriunde pot căuta soluții, inclusiv statul fiind dispus să ofere o mână de ajutor celor ce sunt grav afectați de situația pandemică.
Dar probabil că această categorie care … s-a săturat să facă lecții cu copiii este una și aceiași care întreabă cu prioritate când se redeschide HoReCa.


Era să uit. Am citit comentariul succint al unei cadru medical din Arad, Anna Kalman și vi-l las aici: „ Vaccinarea înseamnă responsabilitate față de copii! A te vaccina înseamnă responsabilitate față de cei din jurul tău, înseamnă iubire față de aproapele tău!”.


Distribuie articolul

You May Also Like