Peste o mie de cadre medicale din Galați s-au vaccinat anti-Covid

Distribuie articolul


Peste 1.000 de cadre medicale din Galați au fost vaccinate în primele trei zile ale campaniei demarate de Guvern. Capacitatea de vaccinare din unitățile sanitare a crescut de la o zi la altă, de la aproape 300 de vaccinuri în prima zi, la peste 440 de vaccinuri miercuri. Marți, Direcția de Sănătate Publică Galați a mai făcut o comandă pentru aproape o mie de doze de vaccin.


Cifrele centralizate de Prefectură arată că, de la debutul campaniei de vaccinare de la Galați, 1.055 de angajați ai spitalelor gălățene s-au vaccinat anti-Covid. 289 de persoane au fost în prima zi, 324 în a doua zi și 442 în a treia zi. Vaccinări s-au făcut la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti”, la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, la Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, la Spitalul General CF Galați, la Spitalul Pneumoftiziologie Galați, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Galați, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați și la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.


În prima etapă, sunt imunizate împotriva Covid19 cadrele medicale din spitale, medicii de familie și personalul sanitar mediu din cabinete și din unitățile medico-sociale.

Vaccinarea cadrelor medicale se face în fiecare unitate medicală. De asemenea, în județul Galați există două centre de vaccinare generale, la Spitalul Județean de Urgență și la Spitalul Militar.


Distribuie articolul

You May Also Like