Șoferii beți la volan, pericolul public nr. 1   

Distribuie articolul

Dacă citești zilnic buletinul de evenimente al Poliției Rutiere Galați, nu își mai vine să ieși din casă. Nu este zi lăsată de la Dumnezeu, în care polițiștii rutieri să nu depisteze în trafic măcar un șofer turmentat ori beat de-a binelea. Nu mai punem la socoteală, momentele în care Poliția Rutieră face acțiuni cu efective sporite și depistează 10,15 ori 20 de conducători auto băuți la volan. Vă invităm să citiți buletinul de evenimente al Poliției Rutiere Galați din cele două zile de Rusalii. Concluzia o trageți singuri!

 

* La data de 27 mai a.c., în jurul orei 00.50, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Drăgușeni și Smulți, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Drăgușeni, au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe D.J. 251A, către localitatea Corod. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, mărindu-și viteza de deplasare, motiv pentru care aceștia au urmărit autoturismul care, după aproximativ 2 km a derapat și a pătruns pe un teren cu porumb. Polițiștii l-au imobilizat pe bărbatul aflat la volan și l-au condus la sediul poliției unde în urma verificărilor s-a constatat că acesta are 31 ani și este din comuna Corod și nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

 

* La data de 27 mai a.c., în jurul orei 20.15, un tânăr de 23 ani, din comuna Ivești, a condus autoturismul pe strada Smaranda Brăescu din localitate și, în dreptul unui imobil, a surprins și accidentat un bărbat de 45 ani, părăsind apoi locul faptei, fără încuviințarea polițiștilor. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată. Polițiștii l-au depistat, după aproximativ 4 ore, pe tânărul aflat la volanul autoturismului și, fiind testat alcoolscop, a rezultat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea concentrației de alcool în sânge, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului acidentului.

 

* La data de 27 mai a.c., în jurul orei 07.35, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 26. în localitatea Vânători, un autoturism condus de un bărbat de 40 ani, din municipiul Galați. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

* La data de 27 mai a.c., polițiștii gălățeni au depistat în trafic, trei persoane care au condus mopedul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Astfel, în jurul orei 14.20, a fost depistat, pe D.C. 25 din comuna Rediu, un bărbat de 29 ani, din localitate care conducea un moped înmatriculat în Italia și care aparținea unui consătean.

Mai târziu, în jurul orei 17.20, polițiștii au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Pechea, care a condus un moped neînregistrat, pe D.J. 252 din localitate. În aceeași zi, în jurul orei 18.45, un tânăr de 18 ani din comuna Băneasa, a fost depistat de polițiști conducând un moped pe strada Domnească, din municipiul Galați. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și într-unul dintre cele trei cazuri și pentru infracțiunea de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

 

* Polițiștii Postului de Poliție Nicorești au depistat, în aceeași zi, în jurul orei 18.10, un tânăr de 23 ani, din localitate, care a condus un autoturism, pe D.J. 252, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

* La data de 28 mai a.c., polițiștii gălățeni au depistat în trafic, la volanul autoturismului, 4 conducători auto aflați sub influența alcoolului. Primul dintre aceștia, un bărbat de 39 ani, din comuna Vânători, a fost depistat conducând autoturismul pe D.N. 26, în localitate, testarea alcoolscop relevând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe D.N. 26 a fost depistat un bărbat de 35 ani, din municipiul Galați, aflat la volanul unei autoutilitare și care fiind testat alcoolscop a prezentat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al treilea conducător auto, aflat la volan sub influența alcoolului a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Tecuci, în jurul orei 17.20, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Buciumeni. Bărbatul a prezentat la testarea alcoolscop o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași comună, polițiștii au depistat zece minute mai târziu, un bărbat de 43 ani, din localitate, care a condus autoturismul pe D.C. 74. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

* Tot pe 28 mai a.c., polițiștii gălățeni au surprins în trafic doi bărbați care au condus autoturismul, deși nu posedau permis de conducere. Primul a fost depistat pe raza comunei Umbrărești și cel de-al doilea, un tânăr de 19 ani, a fost depistat la volanul unui autoturism, pe strada Trandafirilor din orașul Berești. Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

* La data de 28 mai a.c., în jurul orei 22.50, un bărbat de 27 ani, din comuna Liești a condus autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Galați și ajungând la intersecția cu strada Aurel Vlaicu, pe fondul neadaptării vitezei și neatenției, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, oprit la culoarea roșie a semaforului electric. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, dar în urma testării alcoolscop, conducătorul auto a prezentat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea concentrației de alcool în sânge iar polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului

 

* La data de 28 mai a.c., în jurul 22.50, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe D.N. 25, care a avut ca urmare decesul unei persoane. Din primele verificări, a reieșit că un bărbat de 38 ani, din comuna Liești, a condus autoturismul pe D.N. 25, dinspre municipiul Tecuci, către municipiul Galați și, la km 64, a surprins și accidentat mortal o femeie de 57 ani din comuna Șendreni, care traversa prin loc nepermis și fără să se asigure. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

 

SURSA: IPJ Galați


Distribuie articolul

You May Also Like