Gălățenii se întreabă de ce mirosul de urină din pasaj nu-i deranjează pe pesediștii din sediul PSD de la Romarta

Distribuie articolul

O acțiune inedită a avut loc sâmbătă, la prânz, în centrul orașului Galați. Câțiva gălățeni s-au adunat la pasajul pietonal pentru a atrage atenția asupra pericolelor la care se expun cei care trec pe acolo. Acțiunea a fost organizată de Comunitatea RO100 Curățăm Galațiul și a avut un nume sugestiv:Pasajul Groazei.

Pasajul pietonal se află la câțiva metri distanță de sediul PSD, iar vara, mirosul de urină din interior ajunge, probabil, până în sala de ședințe a partidului care a dat cei mai mulți primari și consilieri în ultimii 28 de ani. Mirosul nu i-a deranjat pe edili, așa cum nu le-a păsat că pasajul s-ar putea prăbuși oricând în capul unor cetățeni. Pe scurt, despre asta a fost vorba la acțiunea de sâmbătă a asociației gălățene. Participanții le-au înmânat materiale informative și căști de protecție cetățenilor care au trecut prin pasaj, pentru a minimiza riscurile reale de accidentare.

„Dorim, prin această acțiune, să tragem un semnal de alarmă cu privire la felul în care autoritățile tratează subiectul pasajului. Au trecut deja câțiva ani de când cetățenii au fost informați că pasajul TREBUIE reparat. Într-un oraș în care toate locurile de joacă au fost închise pentru că nu respectau normele de siguranță, pasajul a rămas deschis, deși riscul pentru siguranța cetățenilor este cât se poate de real”, au anunțat organizatorii acțiunii Pasajul Groazei.

Pasajul, ca orașul: împuțit, degradat, izolat

Pasajul din centrul orașului Galați este un simbol pentru modul în care funcționează administrația locală din ultimii 15-20 ani. Edilii prostesc mulțimea cu tot felul de proiecte grandioase iar orașul a ajuns exact ca pasajul: împuțit, degradat, periculos, izolat și ocolit de toată lumea. Mai nou, „specialiștii” administrației Pucheanu au întocmit un proiect frumos de modernizare a zonei centrale a orașului, între Spicu și Potcoava de Aur. Deși apărea în mapele de prezentare modernizat, reabilitat și dotat cu o mândrețe de cupolă de sticlă, pasajul a fost „omis” la finanțare de neputincioșii cu salariul plătit la zi de gălățeni. În prezent, Primăria încearcă să găsească o firmă dispusă să proiecteze și să ducă la bun sfârșit lucrarea.


Distribuie articolul

You May Also Like