„Să nu uităm numele Miron Rozina”

Distribuie articolul

În timp ce autoritățile încă mai anchetează împrejurările în care a decedat Rosina Miron, profesoara de informatică ce a murit, pe 26 iunie, în timpul examenului de bacalaureat, un informatician din București a inițiat în mediul online o petiție prin care cere ca numele Colegiului “Al. I. Cuza” să fie schimbat. “Consider normal ca numele Colegiului Național <<Alexandru Ioan Cuza>> din Galați să fie schimbat în Colegiul Național <<Miron Rozina>>, ca amintire a muncii tuturor celor care, cu trudă și sacrificiu personal, mențin în funcțiune școala românească”, este motivația inițiatorului petiției din mediul online.

Miron Rozina, informaticiană la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, a decedat în școală, în timpul examenului de bacalaureat pentru Competențe digitale, după ce montase calculatoare în tot liceul și introdusese rezultatele elevilor și contestațiile pentru Examenele Naționale. Petiția se poate găsi la această adresă (apasă aici) și are deja 164 de semnături ale profesorilor de informatică din toață țara.

Decesul e cercetat de Inspectoratul Școlar, I.T.M și Poliție. Conducerea I.T.M a declarat că un rezultat final al anchetei se va afla peste trei săptămâni, după ce dosarul va fi avizat de Inspecția Muncii. În așteptarea rezultatelor, soțul informaticienei a chemat în judecată, în nume propriu, pe directoarea Colegiului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns