Mitingul aerian de la Vădeni a fost amânat cu 24 de ore din cauza ploii

Distribuie articolul

Va fi din nou spectacol pe cer la aerodromul Vădeni din județul Brăila. Duminică, 28 mai, la ora 10.00, va începe cea de-a X-a ediție a mitingului aerian „Vădeni Fly-In”. Inițial, show-ul aviatic era programat sâmbătă, dar organizatorii au fost nevoiți să amâne startul cu 24 de ore din cauza prognozei meteorologice nefavorabile.

La fel ca anul trecut, Forțele Aeriene Române au confirmat participarea la acțiunea organizată de aeroclubul gălățean. De la aeroportul din Mihail Kogălniceanu va decola o formație de avioane de vânătoare MIG 21 Lancer iar de la Școala de la Bobocu-Buzău vor veni la Vădeni o grupă de avioane de antrenament IAR 99 Șoim și patru aparate de zbor YAK 52. În cadrul manifestării vor mai fi o demonstrație de zbor a aparatelor ultraușoare, mai multe zboruri de agrement și salturi cu parașuta. După ora 14.00, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galați și Brăila, să facă fotografii și să stea de vorbă cu piloții. 

La editia aniversară „Vădeni Fly-In” membrii aeroclubului Aerial vor prezenta rezultatele unui proiect de restaurare derulat împreună cu Asociația piloților și proprietarilor de aeronave (AOPA România) și cu Muzeul Național al Aviației Române. Este vorba despre un aparat de vânătoare de tip MIG 21, care a aparținut Forțelor Aeriene Române. Avionul a fost complet refăcut și va fi expus la aerodromul Vădeni.


Distribuie articolul

You May Also Like