S-a stabilit cum vor fi organizate cursurile în viitorul an școlar

Distribuie articolul


Decizia privind modul în care va începe școala va fi luată la nivel local. Miercuri, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care a modificat Legea Educației Naționale în vederea reluării cursurilor în condiții de siguranță sanitară. Anul școlar va începe la jumătatea lunii septembrie.


Ordonanța stabilește că fiecare școală în parte poate decide dacă elevii participă la cursurile din clasă sau stau acasă și învață online. Decizia va fi luată în funcție de evoluția epidemiei de Consiliul de administraţie al şcolii în urma consultării Asociaţiei de părinţi. Hotărârea trebuie să fie comunicată Inspectoratului Școlar și să fie avizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Perioada întreruperii și reluarea activităţilor didactice, în condiţii de siguranţă sanitară sunt decise doar prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, unitățile școlare își vor implementa propriile proceduri în ceea ce privește învățământul online.


Ordonanța stabilește și regulile din învățământul superior. Fiecare universitate va decide dacă studenții participa fizic la cursuri sau dacă se optează pentru varianta online.

Ca urmare statul a decis să recunoască toate examenele, lucrările, activitățile didactice și de cercetare realizate prin intermediul internetului dacă Senatul universității aprobă suspendarea activităților care implică prezența fizică a studenților.


Distribuie articolul

You May Also Like