Două colegii lăsate fără săli de sport de primarul Pucheanu

Distribuie articolul

Aproximativ două mii de elevi de la cele mai importante colegii naționale gălățene nu vor putea beneficia de săli noi de sport după ce primarul Ionuț Pucheanu a cerut anularea finanțării lor. În schimb, ar dori să fie ridicate construcții similare la două școli generale. După doi ani de când se aflau pe lista de obiective a Companiei Naționale de Investiții, municipalitatea a cerut pe 3 octombrie anularea finanțării sălilor de sport de la Colegiile Naționale ”Vasile Alecsandri” și ”Mihail Kogălniceanu”.

”Referitor la obiectivele Construire Sală de Sport cu tribună 180 de locuri, Colegiul Național Vasile Alecsandri și Construire sală de sport școlară 102 locuri, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu. Vă aducem la cunoștință că pentru obiectivele respective nu mai solicităm finanțare și vă rugăm să înlocuiți aceste două poziții cu alte două obiective din municipiul Galați pentru care există condiții de realizare a sălilor de sport și anume Școala gimnazială 22 și Școala Gimnazială 29”, se arată în adresa semnată de primarul Ionuț Pucheanu.

Solicitarea era făcută fără vreun argument pentru ștergerea colegiilor de pe listă sau pentru înlocuirea lor cu cele două școli generale.

”Trecând peste faptul că nu are pic de mândrie personală și a decis să taie sala de sport de la colegiul la care a învățat (CNMK), decizia edilului este una care afectează un număr mare de elevi și lasă zone mari fără astfel de utilități. Documentația pentru sălile de sport din cele două colegii se află la Compania Națională de Investiții de mai bine de doi ani, timp în care reprezentanții municipalității nu au făcut niciun demers. Înlocuirea solicitată nu doar că nu rezolvă problema a mii de elevi, dar nu face decât să prelungească termenul de rezolvare”, declară Onuț Atanasiu, consilier local PNL și director adjunct la CNVA.

În cazul colegiului pe care îl reprezintă, de exemplu, Atanasiu susține că nu există sală de sport pe o rază cinci kilometri. Pe lângă cei 1.067 de elevi de la CNVA, de ea mai puteau beneficia și alții, din imediata vecinătate, cum ar fi cei 499 de elevi de la Școala generală nr. 25 sau cei 509 de la Liceul de Artă. În cazul CNMK, pe lângă cei 836 de elevi de aici ar putea folosi sala de sport și cei 586 de elevi de la Școala generală nr. 2 plus cei peste 1.000 de la Liceul Racoviță, toate unitățile de învățământ fiind extrem de aproape.

”În aceste condiții, având calitatea de director adjunct al CNVA, am repus la Compania Națională de Investiții documentația pentru sala de sport a colegiului pe care îl reprezint și solicit conducerii CNMK să facă toate demersurile pentru a repara nedreptatea pe care le-a făcut-o fostul lor elev”, spune Atanasiu.

Am cerut municipalității un punct de vedere pe acest subiect, încercând să aflăm care sunt motivele pentru care a solicitat renunțarea la finanțare în cazul celor două colegii și care sunt criteriile folosite în selecția școlilor înlocuitoare. Până la momentul redactării acestui text nu am primit niciun răspuns.


Distribuie articolul

You May Also Like