Înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025

Distribuie articolul

Ministerul Educației a lansat – în dezbatere publică – calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025, stabilind etapele și procedurile pe care părinții trebuie să le urmeze pentru a-și înscrie copiii. Din 25 martie, unitățile de învățământ din Galați vor fi obligate să afișeze la avizier și pe site-urile proprii, precum și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, numărul de clase pregătitoare disponibile și numărul de locuri oferite.

Perioada de depunere a cererilor de înscriere va fi între 11 aprilie și 14 mai. Părinții pot completa și depune cererile-tip de înscriere online sau direct la școlile dorite, alături de documentele necesare. Școlile validează cererile depuse.

Inspectoratele școlare au posibilitatea – doar – de a reconfigura circumscripțiile școlare, pentru situații în care numărul de copii depășește capacitatea școlilor din circumscripția stabilită anterior.

Înscrierile vor fi procesate în două etape principale: între 14 și 17 mai se va realiza prima etapă de înscriere, urmată de o a doua etapă, care va avea loc între 30 mai și 21 iunie, pentru alocarea locurilor rămase libere. Toate cererile vor fi procesate cu ajutorul unei aplicații informatice, iar rezultatele vor fi comunicate și afișate la unitățile de învățământ, precum și online.

În perioada 2 – 6 septembrie, Inspectoratul Școlar Județean Galați urmează a soluționa cazurile copiilor care nu au fost încă înscriși, având ca prioritate interesul superior al copilului. Aceasta reprezintă ultima etapă în procesul de înscriere, asigurând că fiecare copil are un loc în învățământul primar.


Distribuie articolul

You May Also Like