Românii au umor: mor de bucurie deoarece crește valoarea ajutorului de înmormântare

Distribuie articolul

Trăim într-o țară veselă în care orice nenorocire este luată la mișto. Prăpădul făcut de politicieni este subiect de glume, sărăcia este luată la mișto și chiar moartea este motiv de caterincă. Glume involuntare fac și soldățeii din armata de strânsură a puterii care laudă realizările fantastice ale guvernării PSD.

Niște pupincuriști ai puterii au anunțat cu entuziasm că Guvernul are grijă de români și că le aduce o veste bună prin creșterea ajutorului de înmormântare. Pe canalele media deștepții au scris: „Românii primesc o veste bună de la Guvern: crește ajutorul de înmormântare”. Așa guvernanți, așa postaci. La fel de bine puteau spune: Veste bună pentru români: Guvernul Dăncilă face autostrăzi pe lumea cealaltă sau Veste bună pentru români: Guvernul PSD oferă asistență rutieră gratuită morților din accidentele auto de pe șoselele țării. (nu uitați- Moldova vrea autostradă #șîeu, vineri, 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute)

Revenind la „vestea bună” pe care o aduce Guvernul românilor loviți de o nenorocire, am aflat că de pe 15 martie va crește valoarea ajutorului de înmormântare. Începând de vineri, suma acordată drept ajutor de înmormântare se majorează cu 1.000 de lei. Dacă până în prezent, pentru o persoană asigurată statul plătea 4.100 de lei, de pe data de 15 martie, familia decedatului va primi 5.163 de lei. În cazul membrilor de familie ai asiguratului sau pensionarului, ajutorul va fi de 2.582 lei. Conform legii, ajutorul de înmormântare este acordat persoanei care a suportat cheltuielile în urma decesului. Această persoană poate fi soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele sau curatorul.


Distribuie articolul

You May Also Like